onsdag 8 februari 2012

Erbil International Airport

Erbil Internaional Airport hemsida

I den kurdiska delen av Irak, som har blommat på riktigt, har med sin flygplats verkligen "satt sin plats geografiskt". En flygplats lokaliserat perfekt för att mellanlanda på.

Inte nog med att den har Asiens tredje största landningsbana, utan dess statistik av avgångar och anländande plan har ökat enormt sen 2010, då denna moderna flygplats öppnade. Den finns i den vackra staden Erbil (Hewler på kurdiska), som mer och mer börjar bli lite ut av en "turistort". Kan lätt tänka mig att det kommer bli ett känt turistort i framtiden. I syfte på de enorma byggprojekten som är i process just nu, så förknippar man regionen Kurdistan som "det nya Dubai".

Några av de större bolagen som åker t/f Erbil är Air BerlinAustrian AirlinesEmiratesEtihad AirwaysLufthansa och Turkish Airlines. Till de mer kända destinationerna så som:  Wien, Dubai, Frankfurt, München, Istanbul och Köpenhamn. Självklart så går det också att åka från Göteborg och Stockholm, med Tor Air.


Kort dokumentär om flygplatsen.



Bilder på Erbil International Airport







Landningsbanan är såpass stor att världens största flygplan kan landa. Vars plan som också har landat på Arlanda 2 gånger!





Som jag sa i tidigare inlägg, att flygindustrins framtid kommer finnas i Asien. 
Erbil International Airport är ett av många bevis.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar